Funderingar om att köpa jaktkläder

I dessa tider av social distansering har jag kommit att hamna ute i skog och mark mycket mer än vanligt. Det funkar ju bra att vandra med ett par jeans och ett par vanliga skor men i lite sämre väder och marker så är man blöt på 5 sekunder, och det kan göra en underbar upplevelse till något av en mardröm.

Människor som jag stöter på i mina vandringar har ofta en sak gemensamt, de bär jaktkläder, oavsett om de är faktiska jägare, svamp och bärplockare eller vanliga personer som likt jag finner ro av att vara i naturen. Och anledningarna är ofta desamma:

Kläderna är ofta vattentäta eller vattenavvisande

De håller i regel hög kvalitet, tar du hand om dem har du kläder för flera år
De är gjorda för alla situationer, sommar eller vinter, regn eller solsken, oavsett vilket kommer de att kännas bra på kroppen, ofta med rejäl ventilering

Som med allt annat så är det alltid dyrt om det slutar med att man sitter med varor av dålig kvalitet, så jag satte mig ner och kollade runt lite innan jag fastnade för ett företag som säljer sina varor online. Butiken finns i Svenljunga och har ett rejält utbud av jaktkläder bland annatvälkända kvalitetsmärken som Helly-Hansen och Fjällräven.
Jag investerade i ett par gummistövlar som är gjorda för att kunna gå med hela dagen, ett par vattenresistenta byxor och en rejäl flanellskjorta och en vindjacka och till vintern blir det rejäla underkläder till mig och resten av familjen.